Utrechter Jan van Staa nieuwe trainer Go Ahead Eagles

UTRECHT - Jan van Staa is tot het einde van het seizoen trainer van Go Ahead Eagles. De geboren Utrechter is bij de Jupiler Leagueclub de opvolger van Leon Vlemmings, die maandag werd ontslagen.
Van Staa (62) debuteerde in 1974 als 18-jarige in de eredivisie voor FC Utrecht. Hij speelde 177 wedstrijden voor de club waarin hij 24 doelpunten maakte. In 1981 verkaste hij naar Heracles.
Na zijn voetballoopbaan werkte Van Staa als assistent-trainer, hoofdtrainer en hoofd opleidingen van Heracles en Go Ahead Eagles. In 2004 werd hij assistent-trainer bij FC Twente. Toen hoofdtrainer Rini Coolen werd ontslagen nam Van Staa in de winterstop van 2006 zijn taken over. Hij won zes van de eerste zeven duels, maar moest na het seizoen plaatsmaken voor Fred Rutten.
Hij bleef daarna actief als scout voor FC Twente, tot hij 2016 vertrok om diezelfde functie te gaan vervullen bij het Turkse Trabzonspor.
Volgens Dagblad De Gelderlander was ook Marinus Dijkhuizen uit De Meern kandidaat bij Go Ahead Eagles, maar die liet vanochtend aan RTV Utrecht weten niet met de club te hebben gesproken.