Magreb'90 stuurt voorzitter Tino Klein weg

UTRECHT - Voetbalclub Magreb'90 heeft voorzitter Tino Klein op non-actief gezet. Dat heeft het bestuur van de Utrechters hem woensdag per brief laten weten.
Eén van de voornaamste redenen voor dat besluit is de politieke carriére van Klein. Hij sloot zich onlangs aan bij Forza Castricum en die lokale partij heeft enkele anti-islamstandpunten.
"Dan heeft hij hier niets te zoeken", zegt Magreb-lid Bülent Özavci tegen RTV Utrecht. Magreb is een club met veel islamitische voetballers.

BELASTING

Andere aanleiding is volgens de club het lekken van belastinggegevens aan oud-voorzitter Karim Douhou. Ook zou informatie over de procedure van de licentie-eisen zijn gelekt aan de pers. De club beraadt zich op juridische stappen.
Het voortbestaan van de vereniging staat onder druk. De club heeft een belastingaanslag van bijna een half miljoen euro ontvangen die het niet kan betalen. Daarnaast hangen er sancties van de KNVB in de lucht, omdat de club geen drie contractspelers in dienst heeft en geen gecertificeerde jeugdopleiding. Dat is tegen de licentieregels.

RECHTER

Özavci heeft er vertrouwen in dat de club niet failliet gaat. Hij dreigt een rechtszaak tegen de Belastingdienst aan te spannen om de Magreb'90 te redden.
Klein was pas sinds mei actief als voorzitter. Hij volgde Douhou op.