GVVV zonder De Jong tegen AFC, Terschegget lijkt fit

Mart de Jong is geschorst
Mart de Jong is geschorst © Orange Pictures
VEENENDAAL - GVVV speelt zaterdag in de tweede divisie de uitwedstrijd tegen hekkensluiter AFC. De Amsterdammers zijn met elf treffers in 14 duels veruit de minst productieve ploeg van de competitie. Nummer 2 GVVV kreeg zaterdag een tik door de late gelijkmaker van Jong Sparta. Daardoor bedraagt de achterstand op koploper Katwijk zeven in plaats van vijf punten.

DE JONG

Bij GVVV ontbreekt de revelatie van dit seizoen, Mart de Jong. De middenvelder, die overkwam van DTS Ede en direct een basisplaats veroverde, kreeg tegen Jong Sparta zijn vijfde gele kaart van deze competitie en is geschorst. Aanvoerder Roy Terschegget, die in dat duel na een half uur geblesseerd uitviel, kan waarschijnlijk gewoon meedoen. Dat geldt niet voor de langdurig geblesseerden Wouter Bonke en Rodny Hofman.

HISTORIE

Vorig seizoen eindigde AFC - GVVV in 1-1. Voor de Veenendalers scoorde Cayfano Latupeirissa. Op Panhuis won AFC met 3-1. Voordien hadden beide ploegen elkaar nooit in competitieverband ontmoet, omdat AFC voor de invoering van de tweede divisie in de zondagcompetitie speelde, terwijl GVVV in de zaterdagcompetitie uitkwam.

IGNACIO

AFC zag twee maanden geleden de Utrechtse trainer Ton du Chatinier vertrekken. Hij werd opgevolgd door André Wetzel. Om het gebrek aan scorend vermogen te verhelpen wil AFC in de winterstop voormalig Spakenburg-spits
vastleggen, die na een conflict met trainer Danny Buijs is vertrokken bij Kozakken Boys.
AFC - GVVV begint zaterdag al om 14.00 uur, omdat AFC geen lichtinstallatie heeft. Het duel is live te volgen op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.