IJsselmeervogels gaat voor drie op een rij

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het wordt een mooi weerzien op de Westmaat, als zaterdag IJsselmeervogels en Excelsior Maassluis elkaar treffen. IJsselmeervogels-trainer Willem Leushuis en zijn collega Jeroen Rijsdijk van de Zuid Hollanders hebben een lange geschiedenis samen.

RIJSDIJK

Rijsdijk was aanvoerder van de Vogels, tijdens de eerste periode van Leushuis als trainer van de Rooien. Toen Leushuis trainer werd van ASWH haalde hij Rijsdijk als speler naar die club. Later werd de middenvelder assistent-trainer van Leushuis.

ZEGES

IJsselmeervogels heeft na een slechte reeks de boel weer een beetje op orde. De laatste twee duels eindigden in ruime zeges: 5-0 tegen TEC en 6-2 tegen De Dijk. De Vogels staande nu tiende in de tweede divisie. Excelsior Maassluis, dat vier plaatsen hoger staat, verloor drie van de laatste vier uitwedstrijden.

HISTORIE

IJsselmeervogels en Excelsior Maassluis troffen elkaar tot nu toe zeven keer op de Westmaat. Vier keer wonnen de Vogels, twee keer Excelsior. De laatste ontmoeting eindigde in 1-1, dankzij een doelpunt van Maikel de Harder, die inmiddels voor Eemdijk speelt.

BLESSURE

Bij IJsselmeervogels ontbreekt nog steeds de geblesseerde tweede doelman Raimon van Emmerik. Aanvaller Bryan Burgerhout is weer fit, maar speelt zaterdag in het tweede om wedstrijdritme op te doen.
IJsselmeervogels - Excelsior Maassluis is zaterdagmiddag live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.