Spakenburg op bezoek bij stug Spijkenisse

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de derde divisie A gaat Spakenburg zaterdag op bezoek bij Spijkenisse. DOVO ontvangt Capelle en Magreb'90 reist af naar Friesland om het op te nemen tegen ONS Sneek.

SPAKENBURG

Spakenburg, de nummer 2 van de stand, verlengde deze week de contracten met Jasper Waalkens en Guido van Rijn. Met onder meer dat duo speelt de ploeg van John de Wolf de lastige uitwedstrijd tegen Spijkenisse. De promovendus staat weliswaar voorlaatste, maar verloor pas vijf keer. De lage klassering is vooral een gevolg van de maarliefst zeven gelijke spelen.
Het wordt het duel tussen de twee topscorers van de derde divisie A. Spakenburger Kees Tol en zijn Spijkenisse-collega Michael van Dommelen scoorden beiden al elf keer.
Het is de zesde keer dat Spijkenisse - Spakenburg in competitieverband wordt gespeeld. Spijkenisse won de eerste confrontatie, in 1975. De laatste drie keer, in 1989, 1997 en 2003, gingen de punten mee naar Spakenburg.

DOVO

DOVO is bepaald niet ongehavend uit het met 3-2 verloren duel tegen ASWH gekomen. Adil Mahdadi kreeg rood en is vijf duels geschorst. Salim Amarzgiou en Enrico Patrick raakten zodanig geblesseerd dat hun meespelen zaterdag, thuis tegen Capelle, onzeker is. Rocco Keizer is sowieso niet van de partij.
Capelle staat op de 14e plaats acht plaatsen onder DOVO, maar de ploeg presenteert zich vooral in uitduels als een lastige opponent. Zo werd onder meer al gewonnen bij Quick Boys. Capelle haalde uit 9 punten uit zeven duels. Thuis staat de teller van de ploeg, waarin onder meer voormalig DOVO-speler Jamie Jaliens zijn opwachting maakt, op 4 uit zes.
DOVO - Capelle werd vier keer eerder gespeeld op Panhuis. DOVO won één keer, Capelle twee keer. De laatste ontmoeting, 20 jaar geleden, eindigde in 2-0 voor de Veenendalers.

MAGREB'90

De voorzitter weggestuurd, een dreigend faillissement en dan ook nog met 5 punten stijf onderaan staan. De spelers van Magreb'90 gaan bepaald niet met een goed gevoel naar Friesland voor de uitwedstrijd tegen ONS Sneek.
Magreb'90 wacht al tien duels op een zege en treft met ONS Sneek een ploeg die door twee zeges op rij de acute zorgen een beetje heeft verlicht. De ploeg, met onder meer ex-Spakenburger Michael Lanting, staat nu 13e.
Magreb'90 kan tot de winterstop niet beschikken over verdediger Nordin Bourazma. Omar Boukhari en Renne Donkor, die vorige week tegen VVOG ontbraken, zijn wel weer van de partij.

LIVE

Radio M Utrecht verzorgt zaterdag live flitsen van de wedstrijd Spijkenisse - Spakenburg. Van de andere duels houden we u via de tussenstanden op de hoogte.