Gunstige WK-loting volleybalsters

SCHALKWIJK - De Nederlandse volleybalvrouwen spelen volgend jaar bij het wereldkampioenschap tegen gastland Japan. Ook Argentinië, Duitsland, Kameroen en Mexico zijn ingedeeld in groep A. Het WK is van 30 september tot en met 21 oktober.
Japan staat op de wereldranglijst op de zesde plek. Nederland, waar Robin de Kruijf uit Schalkwijk één van de topspeelsters is, is de nummer acht. Argentinië is op de mondiale ranking de nummer elf, Duitsland staat dertiende, Kameroen is achttiende en Mexico 26e.
Oranje kwam bij het vorige WK in 2014 in Italië niet verder dan de dertiende plek. Toen was Gido Vermeulen nog bondscoach. Onder leiding van zijn opvolger Giovanni Guidetti eindigden de volleybalsters vorig jaar bij de Olympische Spelen in Brazilië als vierde. Guidetti vertrok een jaar geleden en werd opgevolgd door Jamie Morrison. Met Morrison als trainer eindigde Nederland begin oktober bij het Europees kampioenschap als tweede.
Nederland eindigde bij het WK nog nooit op het podium. In 2007 schreven de volleybalsters de World League op hun naam, en in 1995 werd de Europese titel behaald.