Duitsland verslaat hockeymannen na shoot-outs

UTRECHT/BILTHOVEN - De Nederlandse hockeyers zijn op het finaletoernooi van de World League in de kwartfinale uitgeschakeld. Oranje, dat een moeizame poulefase speelde, verloor in de kwartfinale na shoot-outs van Duitsland. Na de reguliere speeltijd was het 3-3.
De Duitsers kwamen in het eerste kwart op voorsprong, maar via Milko Pruyser en Kampong-spits Bjorn Kellerman draaide Oranje de zaken om. Vlak voor rust werd het 2-2 door Fuchs.
Nadat de Duitsers op 3-2 waren gekomen, zorgde Pruyser er met zijn tweede treffer voor dat shoot-outs de beslissing moesten brengen. In die shoot-outs miste Kampong-speler Robbert Kemperman. Bjorn Kellerman scoorde wel, maar kon niet verhinderen dat Duitsland won.
Nederland won in de World League finales geen enkele wedstrijd. Het verloor in de groepsfase van België en Spanje, en speelde gelijk tegen Argentinië en Duitsland.