Van Seumeren krijgt voor het eerst geld terug van FC Utrecht

UTRECHT - FC Utrecht heeft voor eerst geld teruggestort op de rekening van Frans van Seumeren. Dat zegt de clubeigenaar in het RTV Utrechtprogramma "Een Berg Sport". "Een klein stukje lening is terug."
"Meestal moet ik geld storten en dan zie ik het niet meer terug, maar dit keer heb ik een klein stukje terug gekregen", zegt Van Seumeren. Om hoeveel geld het gaat is niet bekend.
De nieuwe directeur van FC Utrecht Paul Verhoeff zegt dat de terugbetaling nu onderdeel van beleid is bij de club. "Wij vinden dat FC Utrecht BV, het bedrijf, zijn eigen broek moet kunnen ophouden en niet meer afhankelijk moet zijn van Frans van Seumeren Holding BV."

CIJFERS

Verhoeff verwacht dat de club binnen een paar jaar structureel uit de rode cijfers is. Dit jaar komt de club uit op een winst van 3 miljoen, als alle inkomsten uit transfers bij de cijfers zijn opgeteld. Het reguliere huishoudboekje, dus zonder de incidentele transferinkomsten, komt dit jaar uit op een verlies van 3 miljoen.
Volgend jaar moet dat nog beter, zegt Verhoeff. "Volgend jaar gaan we operationeel naar een verlies van min 2 miljoen. We komen van een niveau van min 5, min 6. Dit jaar gaan we naar de min 3, dus dan maak je al een grote stap."

Frans van Seumeren: "Meestal zie ik mijn geld niet meer terug, nu voor het eerst wél"
Paul Verhoeff: "We komen uit op drie miljoen winst"
Van Seumeren en Verhoeff doen de quiz: "Hoe goed kennen ze FC Utrecht?"
Korneel Evers dicht over het aanstaande bezoek van de landskampioen
Tipkick: Gert Kruys vs Paul Verhoeff
'Het Happie van Appie' en de voorspellingen voor FC Utrecht - Feyenoord