Handbalsters walsen over gastland Duitsland heen op WK

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/LEUSDEN - De Nederlandse handbalsters hebben de groepsfase van het WK afgesloten met een klinkende overwinning op gastland Duitsland. Oranje won in Leipzig de kraker tegen het buurland met 31-23.
Nederland was totaal niet onder de indruk van de ambiance in de afgeladen sporthal en kreeg het fanatieke Duitse publiek stil met flitsend handbal. Oranje leidde na rust al met 18-10 en bleef ook in de tweede helft de tegenstander domineren. Angela Malenstein uit Spakenburg was een keer trefzeker, de Leusdense Laura van der Heijden scoorde vijf goals en Charris Rozemalen uit Utrecht twee.
De Nederlandse handbalsters zijn als tweede geëindigd in hun poule op het WK in Duitsland. Japan, de nummer drie in groep C, is maandagavond de tegenstander in de achtste finales.
Nederland verraste twee jaar geleden met zilver op het WK in Denemarken.