Handbalsters Van der Wissel alsnog naar WK

HARMELEN - Handbalster Pearl van der Wissel is door bondscoach Helle Thomsen alsnog opgeroepen voor het WK dat inmiddels in de knockoutfase is beland. De Harmelense van de Deense club Odense HC meldt zich zaterdag in het Duitse Magdeburg als vervangster van Angela Steenbakkers.
Nederland eindigde als tweede in de groep en speelt maandag in de achtste finales tegen Japan. "We hebben een allround-speelster nodig in de opbouwrij. Japan zal met een offensieve dekking spelen. Pearl is goed in één-tegen-één situaties'', legde Thomsen haar verrassende besluit uit. Van der Wissel speelde meer dan 200 interlands voor Oranje, maar beëindigde in 2012 haar loopbaan als international. Vorig jaar werd ze door Thomsen al opgenomen in de voorlopige selectie voor het EK, maar viel ze uiteindelijk af. Dat gebeurde dit jaar opnieuw, maar nu mag Van der Wissel zich alsnog opmaken voor een optreden op een titeltoernooi.
In het Oranje-team zitten naast Wissel nog drie speelsters uit de provincie Utrecht: Angela Malenstein (Spakenburg), Laura van der Heijden (Leusden) en Charris Rozemalen (Utrecht).