Kritiek op afblazen FC Utrecht - Feyenoord

UTRECHT - Het afblazen van de competitiewedstrijden FC Utrecht - Feyenoord en Sparta Rotterdam - Vitesse vanwege heftige sneeuwval heeft tot felle kritiek op de KNVB geleid op sociale media.
De mededeling kwam pas heel laat, nadat het aanvangstijdstip eerst was verschoven. Duizenden fans waren toen al over de besneeuwde wegen naar de stadions geglibberd. Behalve fans hebben ook trainers en zelfs scheidsrechters kritiek op het besluit.
De KNVB laat weten bij extreme omstandigheden rond voetbalwedstrijden een duidelijke scheidslijn te hanteren. "De clubs en de scheidsrechter beslissen samen met de KNVB over de omstandigheden binnen het stadion. De lokale overheid gaat over de situatie daar buiten", zei een woordvoerder van de voetbalbond vanmiddag.
Het KNMI waarschuwde gisteren al voor zware sneeuwval. De ANWB adviseerde automobilisten daarom niet de weg op te gaan. "We hebben lang gedacht dat het toch mogelijk zou zijn om de wedstrijden te laten doorgaan", aldus de KNVB. "Maar het weer was erger dan verwacht."
De voetbalbond laat weten binnenkort om de tafel te gaan met de betrokken partijen naar aanleiding van het weer en de onduidelijke situatie die hierbij is ontstaan.