Le Conté: "Het was geen eerlijke wedstrijd"

SOESTERBERG - Wisselende weersomstandigheden op vrijdag hebben het voor skeletonster Joska le Conté lastig gemaakt zich nog te plaatsen voor de Olympische Spelen.
Tijdens de wedstrijd in het Duitse Winterberg eindigde de Soesterbergse in de eerste run buiten de top-20, waardoor ze niet mocht starten in de tweede run. "Het was geen eerlijke wedstrijd. Ik was er van overtuigd dat deze run niet zou worden meegeteld", laat ze weten aan RTV Utrecht. Uiteindelijk werd Le Conté 22e in Winterberg.
Met het oog op de Olympische Spelen moet Le Conté bij de beste 12 in het wereldbekerklassement eindigen. Na het slechte resultaat van afgelopen vrijdag staat de skeletonster 18e in het wereldbekerklassement. "Het zou nog mogelijk zijn, maar dan moet ik wel echt op het podium belanden." Zo'n podiumplek wist Le Conté niet eerder te bewerkstelligen.
Die 12e plaats is een eis van het NOC*NSF, door de lastige condities in Winterberg hoopt Le Conté dat de bond daar rekening houdt. "NOC*NSF was aanwezig bij de wedstrijd, Jeroen Bijl en Frans van Dijk hebben de wedstrijd zelf gezien. De bond is al met ze in gesprek."

Joska le Conté:"Nu moet ik echt op het podium belanden"