Charris Rozemalen: "Uiteindelijk hopen we natuurlijk op goud"

UTRECHT - Het WK handbal in Duitsland is inmiddels gevorderd tot de achtste finales. Nederland neemt het daarin maandagavond op tegen Japan.
Bij Oranje zijn Angela Malestein uit Bunschoten en de Leusdense Laura van der Heijden gerenommeerde krachten. Charris Rozemalen uit Utrecht maakt haar debuut op een eindtoernooi. "Voor mij is dit allemaal super mooi om mee te maken. Ik probeer er dan ook zo veel mogelijk van te genieten."
Nederland plaatste zich als tweede in de poule voor de volgende ronde. "Ons doel was om de poule door te komen. Nu moeten we iedere wedstrijd winnen, anders is het gewoon klaar", is de Utrechtse duidelijk.
Het eerste duel in de knock-out fase van het toernooi is dat van maandagavond tegen Japan. Een lastige wedstrijd de speelster van de Duitse club Bietigheim. "Zij zijn heel snel en spelen een soort handbal dat wij niet gewend zijn."
Sinds een aantal jaar zijn de handbaldames 'hot' in Nederland. Er wordt dan ook niets anders verwacht dan een goede prestatie. "Dat is soms wel lastig. De mensen verwachten natturlijk veel. Wij zijn eigenlijk alleen bezig met de eerst volgende wedstrijd. Uiteindelijk hopen we natuurlijk op goud."

Charris Rozemalen:"Nu moeten we iedere wedstrijd winnen, anders is het klaar"