Rentree Van Wolfswinkel aanstaande, Basel loot Manchester City in CL

WOUDENBERG - Woudenberger Ricky van Wolfswinkel hoopt aanstaande zondag in de competitiewedstrijd tegen Grasshoppers zijn rentree te maken voor FC Basel. De oud-spits van FC Utrecht brak eind september in de Champions Leaguewedstrijd tegen Benfica een middenvoetsbeentje. Van Wolfswinkel hoopt in dat duel op de bank te mogen beginnen en mogelijk in de slotfase in te kunnen vallen.
In die invalbeurt krijgt Van Wolfswinkel mogelijk de enige speelminuten voor de confrontatie met Manchester City in de Champions League. De loting wees dinsdag uit dat FC Basel in de achtste finales eerst thuis speelt tegen de onaantastbare koploper van de Premier League. De duels worden tussen 13 februari en 14 maart gespeeld, de winterstop in Zwitserland duurt tot 23 februari.
De Woudenberger, die afgelopen zomer overstapte van Vitesse naar FC Basel, speelde in het seizoen 2010-2011 12 Europese duel voor FC Utrecht, waarin hij acht keer scoorde. In totaal kwam hij tot 40 duels in de diverse Europese toernooien. Hij maakte 19 doelpunten. De treffer die hij dit seizoen maakte in de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Benfica was zijn eerste doelpunt in de Champions League.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.