FC Utrecht heeft iets recht te zetten in Venlo

UTRECHT - FC Utrecht hervat woensdag de competitie in de eredivisie. Na de afgelasting van zondag tegen Feyenoord wacht de uitwedstrijd tegen VVV Venlo.

LEEUWIN

In de voorbereiding op dat duel kon FC Utrecht niet trainen op Zoudenbalch. "Vanwege de sneeuw moesten we uitwijken naar het stadion, daar ligt een groene mat met veldverwarming", zegt trainer Erik ten Hag. De Utrecht-trainer kan in Venlo mogelijk weer beschikken over Ramon Leeuwin, die zondag ontbrak in de basisopstelling voor het duel tegen Feyenoord. "Hij heeft weer meegetraind, we gaan kijken of hij er bij kan zijn."

De Duitse spits Lukas Görtler was begin deze week ziek. "Ik verwacht dat hij er bij kan zijn", zegt Ten Hag.

BEKERUITSCHAKELING

VVV heeft al acht competitieduels niet meer gewonnen. De laatste zege was op 30 september tegen Excelsior. Daarna werd vier keer gelijk gespeeld en vier keer verloren. Tussendoor boekten de Limburgers wel een zege in de beker. Tegen FC Utrecht werd het 3-1. Utrecht-captain Willem Janssen kreeg in dat duel rood.
"Ik heb geen revanchegevoelens voor die wedstrijd", zegt Janssen. "Revanche is als je iets recht kunt zetten. Wij zijn daar uit de beker geknikkerd, dat kun je niet meer rechtzetten. Wij willen hoog blijven staan op de ranglijst en dan moet je daar drie punten pakken. Maar als je ziet hoe weinig goals zij tegen krijgen en dat ze pas vijf keer hebben verloren, zal dat best lastig worden."

GOEDE REEKS

In tegenstelling tot VVV is FC Utrecht juist bezig aan een goede reeks. Na de nederlaag tegen AZ, op 22 oktober, boekte de ploeg in de competitie drie zeges en twee gelijke spelen. Die goede reeks heeft FC Utrecht naar de zesde plaats gebracht, met 24 punten uit veertien duels. VVV staat met 16 uit 15 op de 13e plaats.

HISTORIE

De laatste competitiewedstrijd die FC Utrecht in De Koel speelde was in augustus 2012. Via Nana Asare, Cedric van der Gun en Alexander Gerndt werd het toen 1-3. Ook de voorgaande vijf competitieduels bleef FC Utrecht ongeslagen.
19-11-1993: VVV-Venlo - FC Utrecht 1-1 (JP. de Jong)
05-10-2007: VVV-Venlo - FC Utrecht 1-2 (Nelisse, Vandenbergh)
13-03-2010: VVV-Venlo - FC Utrecht 0-1 (Lensky)
19-01-2011: VVV-Venlo - FC Utrecht 1-2 (Demouge, Yildirim)
06-08-2011: VVV-Venlo - FC Utrecht 0-0
18-08-2012: VVV-Venlo - FC Utrecht 1-3 (Asare, Van der Gun, Gerndt)

LIVE

De wedstrijd VVV - FC Utrecht begint woensdag om 19.45 uur en is in zijn geheel live te volgen op Radio M Utrecht.

Erik ten Hag: "Voorbereiden in het stadion is improviseren"
Willem Janssen: "VVV is een stugge ploeg, ze verliezen niet vaak"