Betere beloning Oranje Leeuwinnen

NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN - De Nederlandse voetbalsters hebben een akkoord bereikt met de KNVB over de financiële vergoedingen tot en met het WK van 2019 in Frankrijk. De 'Leeuwinnen' van Oranje krijgen de komende jaren aanzienlijk meer geld. Volgens de KNVB gaat het om "een verveelvoudiging van de tot op heden geldende beloningen". De bond beloont de voetbalsters daarmee voor hun prestaties en toegenomen populariteit.
Dat betekent dat ook de Nieuwegeinse keepster Sari van Veenendaal en Shanice van der Sanden uit IJsselstein beter beloond gaan worden. Oranje veroverde afgelopen zomer op het EK in eigen land de Europese titel. De financiële beloning daarvoor was niet al te groot. Volgens spits Vivianne Miedema kon ze er net een week van op vakantie naar Spanje. De voetbalsters pleitten dan ook voor hogere financiële vergoedingen. Ze lieten zich in de onderhandelingen met de bond bijstaan door spelersvakbond VVCS.
De voetbalsters krijgen onder meer hogere vaste vergoedingen en hebben daardoor meer financiële zekerheid. "Onze Leeuwinnen verdienen dit gewoon", aldus Jan Dirk van der Zee, die namens de KNVB over vrouwenvoetbal gaat. Exacte bedragen maakt de bond niet bekend.