Handbalsters halen weer halve finales WK

PROVINCIE UTRECHT - De Nederlandse handbalvrouwen hebben de halve finales bereikt van het wereldkampioenschap in Duitsland. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen rekende in de kwartfinales af met Tsjechië, maar makkelijk ging dat niet.
Lois Abbingh sleepte de ploeg er doorheen met liefst veertien doelpunten. De eindstand in de sporthal van Magdeburg was 30-26. Bij rust leidde de ploeg van Spakenburgse Angela Malestein, Laura van der Heijden uit Leusden, Charris Rozemalen uit Breukelen en Pearl van der Wissel uit Harmelen met 17-16.
Het is de vierde keer op rij dat Oranje de laatste vier haalt van een titeltoernooi. De vorige keren leverden historisch zilver op bij het WK van 2015, de vierde plaats op de Olympische Spelen van Rio in 2016 en nogmaals zilver op het EK van 2016.

ANGSTGEGNER

Nederland neemt het vrijdag in de halve finale in Hamburg op tegen angstgegner Noorwegen. De titelverdediger speelde vanavond olympisch kampioen Rusland helemaal zoek in de kwartfinales van het wereldkampioenschap in Duitsland: 34-17.
Noorwegen is de laatste jaren de schrik van Oranje. Het Nederlands team haalde de afgelopen drie titeltoernooien de laatste vier en telkens versperde Noorwegen de weg naar het allergrootste succes.