IJsselmeervogels en Justiana gaan met elkaar door

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Gillian Justiana speelt ook komend seizoen voor IJsselmeervogels. De 26-jarige Curaçaos international sloot deze zomer aan bij de 2e divisionist uit Spakenburg en verlengde deze week zijn contract tot de zomer van 2019. Dat meldt de club op zijn website.
Justiana kwam deze zomer vlak voor het verstrijken van de transferdeadline over van Helmond Sport, waar hij 186 keer voor in actie kwam. De 26-jarige linkerverdediger, die dit seizoen ook al enkele malen op het middenveld acteerde, is sinds zijn komst al vrijwel direct een vaste waarde aan de linkerkant. Sinds de uitwedstrijd tegen FC Lienden (0-3) in de derde speelronde is Justiana vaste basisspeler en speelde nagenoeg alle wedstrijden de volle 90 minuten. Daarnaast is Justiana, die in het verleden ook voor PEC Zwolle en Be Quick '28 speelde, vijftienvoudig Curaçaos international en won hij afgelopen zomer nog de Caribbean Cup.
De technische commissie is blij met deze verlenging: "Gillian heeft met zijn ervaring in het betaalde voetbal een belangrijke rol binnen de groep in het algemeen, maar voor de jonge spelers in het bijzonder. Aangezien hij zich snel als vaste waarde heeft ontwikkeld, meerwaarde biedt en hij multi-inzetbaar is aan de linkerkant wilden we snel met hem rond de tafel. We zijn dan ook enorm blij dat we hem hebben weten te verleiden tot een tweede seizoen bij IJsselmeervogels."