FC Utrecht verslaat VVV in moeizaam duel

UTRECHT - FC Utrecht heeft vanavond de wedstrijd bij VVV-Venlo met miniem verschil gewonnen: 0-1. Gyrano Kerk maakte in de eerste helft het enige doelpunt.
In het natte en koude stadion van VVV maakte FC Utrecht met enkele kansen in de eerste helft de meeste aanspraak op een doelpunt. Sander van de Streek gaf in de 23e minuut goed voor op Gyrano Kerk die ongehinderd in de linkerhoek binnen kon schieten.
Lennart Thy kreeg een enorme kans op de gelijkmaker na een slechte terugspeelbal van Urby Emanuelson. Hij omspeelde doelman David Jensen, maar wachtte net te lang met zijn schot. Ramon Leeuwin werkte de bal op de doellijn weg via de lat.
VVV zocht in de tweede helft naar de gelijkmaker met kopballen van Ralf Seuntjens en Vito van Crooij, maar de grootste kans was er voor Kerk. Die zag zijn harde schot echter op de paal belanden.