Lisse uit altijd lastig voor IJsselmeervogels

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels hoopt de goede reeks van de laatste weken zaterdag een goed vervolg te geven. De Vogels spelen dan uit tegen FC Lisse, vorig jaar één van de grote concurrenten in de titelstrijd in de derde divisie. IJsselmeervogels won die strijd, Lisse promoveerde via de nacompetitie.

OP DREEF

IJsselmeervogels heeft na een reeks van acht duels zonder zege de laatste twee duels weer gewonnen. Dat gebeurde ook nog eens met klinkende cijfers: 5-0 tegen TEC en 6-2 tegen De Dijk. Deze week werd DVS'33 in een oefenduel met 3-1 verslagen.

HISTORIE

Tegen Lisse is een zege voor IJsselmeervogels verre van vanzelfsprekend. De twee ploegen stonden tien keer tegenover elkaar op Ter Specke. Slechts twee keer gingen de punten mee naar De Westmaat, vier keer won Lisse. Vorig jaar gebeurde dat ook: 2-0.

LISSE

FC Lisse, met voormalig Vogel Hanne Hagary in de selectie, begon stroef aan de competitie. De ploeg van de Woerdense coach Robbert de Ruiter pakte pas in de zesde speelronde de eerste zege. De laatste weken wisselen zeges en nederlagen elkaar af.

FIT

IJsselmeervogels-trainer Willem Leushuis kan beschikken over een vrijwel complete selectie. Alleen tweede keeper Raymon van Emmerik is geblesseerd.
Het duel FC Lisse - IJsselmeervogels is zaterdag vanaf 15.30 uur live te volgen via Radio M Utrecht.