Derde divisie: Spakenburg ontvangt ACV, DOVO na 40 jaar weer naar Harkema, Magreb tegen de koploper

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de derde divisie A speelt Spakenburg zaterdag thuis tegen laagvlieger ACV. DOVO beleeft na 40 jaar een weerzien met Harkemase Boys en Magreb'90 speelt thuis tegen koploper Jong Almere City.

SPAKENBURG

Spakenburg - ACV was in juni 2013 de wedstrijd van het jaar voor Spakenburg. In een beslissingsduel tegen de ploeg uit Assen moesten de Blauwen degradatie uit de topklasse voorkomen. Dat lukte: na verlenging was het 2-1. Mitch van der Vlist was die middag de grote held voor Spakenburg.
Zaterdag, als beide ploegen elkaar opnieuw treffen, zijn de belangen totaal anders. Spakenburg zit koploper Jong Almere City op de hielen. ACV, vorig jaar kampioen in de hoofdklasse, beleeft een moeizaam jaar. De promovendus staat op de 16e plaats en haalde nog geen enkel punt in uitwedstrijden. In acht uitduels werd slechts twee gescoord.
De geschiedenis is, behoudens de beslissingswedstrijd van 2013, overigens in het nadeel van Spakenburg. Van de twaalf competitieduels die de Blauwen op de Westmaat uitvochten met ACV werden er maar drie gewonnen. ACV won er zes. Doelcijfers: 16-22.
Na de nederlaag van Jong Almere City van afgelopen zaterdag staat Spakenburg nog één punt achter op de koploper.

DOVO

Het Veenendaalse DOVO reist voor de laatste competitiewedstrijd van 2017 af naar Friesland, waar Harkemase Boys de tegenstander is. De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Friesland troffen in competitieverband was op 15 oktober 1977. DOVO won toen met 2-0. In totaal won DOVO drie van de vier ontmoetingen met Harkemase Boys in Friesland.
Harkemase Boys en DOVO zijn de nummers 6 en 7 van de competitie. Voor de Harekieten is dat even slikken; drie weken gelden stond de ploeg nog derde, maar daarna werd twee keer verloren.
Salim Amarzgiou en Enrico Patrick zijn hersteld, Rocco Keizer is nog geblesseerd. Adil Mahdadi is geschorst.

MAGREB'90

Elf nederlagen op rij, en de laatste plaats in de afdeling. Het blijft slecht gaan met Magreb'90. En dan mag de club het jaar ook nog eens afsluiten met een wedstrijd tegen koploper Jong Almere City. Die ploeg leed afgelopen zaterdag de tweede seizoensnederlaag, na een reeks van 13 duels waarin niet werd verloren.
Bij Magreb'90 ontbreken na het kaartenfestival in Friesland, waar werd verloren van ONS Sneek en twee rode kaarten werden geïncasseerd, de geschorsten Omar Boukhari en Anthony Berenstein. Nordin Bourazma is geblesseerd.

LIVE

De wedstrijden Spakenburg - ACV en Harkemase Boys - DOVO zijn zaterdag live te volgen bij Radio M Utrecht. Ook houden we u op de hootse van het scoreverloop bij Magreb'90 - Jong Almere City.