Gasten in Een Berg Sport halen uit naar KNVB: "Hele speelronde had geschrapt moeten worden"

UTRECHT - In aflevering 10 van Een Berg Sport is men nog altijd niet uitgepraat over de wedstrijd van FC Utrecht tegen Feyenoord, die eerst doorging, toen uitgesteld werd en vervolgens afgelast werd. Oud-speler John van Loen is tafelgast. Een Berg Sport is vanaf 17.30 de hele vrijdagavond te zien op RTV Utrecht.

SNEEUW

"De KNVB heeft de supporters in de kou laten staan." Supporter Korneel Evers trekt in zijn wekelijkse 'Ode' flink van leer tegen de voetbalbond. "Dit was gevaarlijk. Ga niet op de weg hadden het KNMI en het nieuws al gezegd. Het enige wat de bond heeft gedaan is de verantwoordelijkheid afschuiven. De KNVB had tegen de scheidsrechter moeten zeggen: jij mag ook de weg niet op!" Kruys en Van Loen vallen de huisdichter bij. "Het was onverantwoord."
DRIE KEER IN ÉÉN WEEK
De KNVB heeft de wedstrijd nu tussen de thuiswedstrijden tegen AZ en Ajax geplaatst. "Ik denk dat de veldbeheerder nu al huilt." reageert Evers. "Drie keer in een week in de Galgenwaard." Kruys ziet het ook niet goedkomen. "Het veld ziet er nu al heel slecht uit." Van Loen ziet er het positieve van in. "De laatste wedstrijd is tegen Ajax. Dan is het wel gunstig als het veld slecht is."
SHOULD I STAY OR SHOULD I GO?
Zakaria Labyad is de superster van FC Utrecht. De aanvallende middenvelder maakte deze week zelf bekend er rekening mee te houden dat hij de club uit zijn stad deze winter gaat verlaten. Feyenoord zou de grote gegadigde zijn voor de Utrechter. "Niet doen", zegt Van Loen. "Hij kan beter het seizoen afmaken bij FC Utrecht." "Jij ging toch ook ooit in de winterstop naar een andere club?" Reageert Kruys. "Klopt", lacht Van Loen, "van Ajax naar Feyenoord", om er aan toe te voegen. "Toen werden we kampioen".

HERACLES

Iedereen is in ieder geval optimistisch voor de komende thuis wedstrijd tegen Heracles. Appie Boonen voorspelt 2-0, Gert Kruys zegt 3-0 en Korneel Evers 3-1. John van Loen denkt zelfs dat FC Utrecht met 5-0 gaat winnen.

Korneel Evers: "KNVB heeft supporters in de kou laten staan"
Gert Kruys: "Het veld ziet er nu al niet uit"
John van Loen: "Labyad moet niet weg gaan in de winterstop"
Appie gaat kaas proeven en de voorspellingen van deze week
Tipkick: Kruys vs Van Loen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.