Bestuur Magreb'90 in beraad: Beroep of faillissement?

UTRECHT - Het bestuur van Magreb'90 is aan zet. De Utrechtse voetbalclub uit de derde divisie moet actie ondernemen, nu de Belastingdienst een aanslag van bijna een half miljoen euro heeft gestuurd en ook de KNVB Magreb op hielen zit. Voorzitter Tino Klein geeft in het radioprogramma Namen en Rugnummers aan dat er nog twee keuzes zijn: in beroep gaan tegen de uitspraak van de Belastingdienst, of faillissement aanvragen en opnieuw beginnen.
Een beroep zou nog maanden kunnen duren alvorens er een definitief besluit is genomen, geeft Klein aan. Mocht Magreb'90 faillissement aanvragen, dan moet het opnieuw beginnen in de 5e klasse van de KNVB en is het alle schulden kwijt. Klein gaat de komende periode met de rest van het bestuur in overleg wat Magreb gaat doen.
De huidige spelersgroep wil graag duidelijkheid van het bestuur. "Als ze reiskosten vergoed krijgen, blijven ze nog voor Magreb spelen", aldus Klein.

VOORZITTER

De afgelopen tijd kwam Klein zelf in het nieuws, omdat hij
als voorzitter. Het clublid dat hem weg wilde hebben is nu echter door Magreb zelf afgezet, en dus heeft Klein nog steeds de voorzittershamer in zijn bezit.
Voorzitter Klein mag ook op zoek gaan naar een nieuwe trainer. Jamal Yahiaoui zat zaterdag vvoor het laatst op de bank tijdens het 2-2 gelijke spel tegen Jong Almere City. Klein geeft aan dat hij enkele namen op een lijstje heeft staan die hij gaat benaderen. De oefenmeester die zijn ja-woord geeft aan Magreb'90 zal het moeten doen zonder enige vergoeding.

Voorzitter Tino Klein over de situatie van Magreb'90