Handbalsters pakken brons na thriller

PROVINCIE UTRECHT - De Nederlandse handbalsters hebben voor de tweede opeenvolgende keer een medaille behaald op een wereldkampioenschap. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen kreeg in Duitsland brons als beloning voor de zege op Zweden in de troostfinale. Oranje won in Hamburg na een zenuwslopende wedstrijd met 24-21.
Op het WK van twee jaar geleden veroverde Oranje een historische zilveren medaille. Grootmacht Noorwegen was toen te sterk in de finale. Datzelfde Noorwegen zette Nederland ook de voet dwars in de halve finales van de mondiale eindronde in Duitsland, waardoor de kans op goud was verkeken. Oranje sleepte er alsnog brons uit.

TROTS OVERHEERST

Angela Malestein uit Bunschoten kon leven met brons. "Ik ben hier enorm trots op. We hebben het nooit makkelijk met Zweden. Je wint niet makkelijk een medaille en goud al helemaal niet. We horen gewoon bij de wereldtop." Nederland gaf een ruime voorsprong uit handen waarna de wedstrijd leek af te stevenen op een verlenging.
In de slotminuten sloeg Nederland het beslissende gat door drie keer op rij te scoren. "Het was niet ons toernooi", vervolgt Malestein in Namen en Rugnummers, "maar we hebben gevochten voor wat we waard zijn."
Bij Nederland spelen vier Utrechters. Naast Malestein zijn dat Laura van der Heijden uit Leusden, Charris Rozemalen uit Utrecht en de Harmelense Pearl van der Wissel.

Angela Malestein: "We hebben hier heel hard voor moeten vechten"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.