Complete 'Off-day' voor Van der Haar in Namen

WOUDENBERG - Lars van der Haar hield weinig goede herinneringen over aan de Wereld Beker verldrijden in Namen. De Woudenberger eindigde als 19e op meer dan vijf minuten van winnaar Wout van Aert.
"Ik had compleet geen kracht vandaag", reageerde Van der Haar, "Ik hoopt dat ik niet ziek aan het worden ben."
Anderhalve maand voor het WK in Valkenburg, komt Van Aert steeds beter in vorm. De regerend wereldkampioen boekte zijn tweede zege op rij in de wereldbeker nadat Mathieu van der Poel de eerste vier manches had gewonnen. Door een val in de slotronde verspeelde de Nederlander zelfs zijn tweede plaats aan de Belg Toon Aerts.

VAN AERTS VS VAN DER POEL

Op de Citadel van Namen ging Van Aert er al snel vandoor. Van der Poel, na zijn zege zaterdag in de Scheldecross volgens vader Adrie flink verkouden geworden, had niet meteen een reactie klaar en zag zijn achterstand zienderogen groeien. Zeker na een val in de vierde ronde, toen het verschil opliep naar meer dan een minuut.
In de vorige wereldbekercross, in het Duitse Zeven, had Van Aert nog geprofiteerd van materiaalpech van de Nederlander, die nog wel leidt in het klassement. Er volgen nog drie wereldbekerwedstrijden; in Heusden-Zolder, Nommay en Hoogerheide.