Dennis van Meegdenburg: "GVVV is niet kansloos tegen Cambuur"

VEENENDAAL - Kan GVVV het weer? Dinsdagavond speelt de Veenendaalse tweede divisionist voor de KNVB-beker uit tegen Cambuur. GVVV verdiende plaatsing voor de achtste finales ronde door FC Dordrecht, net als Cambuur een divisie hoger spelend dan GVVV, uit te schakelen. De gedachten gaan dan terug naar het seizoen 2011-2012, toen de Veenendalers de kwartfinale van de beker bereikten.

EXCELSIOR

GVVV schakelde in de nazomer van 2011 in de eerste twee ronden het Brabantse Nemelaer en Zwaluwen'30 uit Hoorn uit. In de derde ronde was Excelsior, destijds hekkensluiter in de eredivisie, de tegenstander. "Zij draaiden niet zo goed, dus we hoopten op een stiekeme 0-1", zegt de huidige assistent-trainer van GVVV Dennis van Meegdenburg. Hij was toen 37 en spits van de Veenendalers.
De stiekeme 0-1 was te bescheiden gedacht van GVVV. Excelsior werd in eigen huis totaal van de mat gespeeld en verloor, mede dankzij twee treffers van Van Meegdenburg, met 3-0. "De eerste schoot ik binnen op aangeven van Simon Brouwer. Bij die tweede verlengde ik een vrije trap van de zijkant met mijn hoofd."

SPARTA

In de volgende ronde wachtte weer een reis naar Rotterdam. Dit keer was Sparta, toen uitkomend in de Jupiler League, de opponent. "Dat was een stuk lastiger", herinnert Van Meegdenburg zich. "We kwamen vroeg op 1-0 door Simon Brouwer en daarna hebben we alleen maar tegengehouden." Na 90 minuten was het 1-1, in de verlenging werd niet meer gescoord en GVVV won na strafschoppen. Doelman Johan Jansen, die er één pakte, en invaller Tijs van Tent Beking, die de beslissende binnenschoot, waren de helden.

AZ

De loting koppelde GVVV voor de kwartfinale aan AZ, dat anderhalf jaar eerder nog landskampioen was geworden. Het werd weer een uitwedstrijd, en weer kwam GVVV op 1-0. Doelpuntenmaker: Dennis van Meegdenburg. "Dat was wel een aardig stiftje ja", lacht de oud-spits nu. Toch was AZ het eindstation. Twee treffers van de Belg Maarten Martens velden het vonnis, de 2-1 nederlaag was eervol.

SELECTIE

Veel van de selectiespelers van toen zijn nu nog steeds van de partij. Johan Jansen, Taoufik Adnane, Wilco den Hartog en Martin van Eck staan normaal gesproken dinsdag weer in de basis. Ook Simon Brouwer is er nog bij. Wouter Bonke en Rodny Hofman, destijds meestal basisspeler, zijn nu geblesseerd. Verdediger Bart Hulsbos is geschorst. Dat geldt ook voor de huidige aanvoerder Roy Terschegget, die in 2011 de bekerstunts miste wegens een blessure. Van de basiskrachten van toen zijn Tom Oostinjen, Jasper Bolland, Michiel van der Valk en Joey Snijders er niet meer bij.

CAMBUUR

Zoals al gezegd schakelde GVVV eerder dit seizoen FC Dordrecht uit. De ploeg uit de Jupiler League kwam met de 1-0 nederlaag, door een treffer van Soufyan Laghmouichi, nog goed weg. Tegen Cambuur kan GVVV weer stunten, weet Van Meegdenburg. "Als wij goed voetballen kunnen we in de competitie van iedereen winnen", zegt Van Meegdenburg. "En dan zijn we ook tegen Cambuur niet kansloos.

LIVE

De wedstrijd Cambuur - GVVV begint dinsdag om 19.45 en is live te horen in een extra radiouitzending op Radio M Utrecht, die om 19.00 uur start.

Dennis van Meegdenburg: "GVVV is niet kansloos tegen Cambuur"