KNVB benoemt voetbalsters tot bondsridders

PROVINCIE UTRECHT - De Nederlandse voetbalsters zijn door bondsvoorzitter Michael van Praag benoemd tot bondsridders van de KNVB. De 23 speelsters die afgelopen zomer de Europese titel wonnen in eigen land - waaronder Sari van Veenendaal, uit Nieuwegein en Shanice van de Sanden uit Utrecht - kregen de onderscheiding vanwege hun verdiensten voor het Nederlandse voetbal.
"Dit is de ultieme waardering voor een jaar waarin de OranjeLeeuwinnen een ongekende prestatie hebben neergezet", zegt directeur Jan Dirk van der Zee die bij de KNVB verantwoordelijk is voor het vrouwenvoetbal. "Het team heeft het vrouwenvoetbal in Nederland nog meer op de kaart gezet en de impact op de maatschappij is groot gebleken. Deze hoogste onderscheiding binnen de voetbalbond is meer dan verdiend en daar mogen zij heel trots op zijn."
Sherida Spitse, aanvoerster van Oranje, is blij met het blijk van waardering van de KNVB. "Heel bijzonder dat alle speelsters tot bondsridder zijn benoemd. Dat we nu de hoogste onderscheiding krijgen van de KNVB, geeft nog maar een keer aan wat we afgelopen zomer hebben gepresteerd. Het is een fantastische waardering."
De voetbalsters werden na het gewonnen EK al tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau benoemd. Onlangs verkoos de FIFA aanvalster Lieke Martens en Sarina Wiegman tot beste speelster en beste vrouwelijke trainer van de wereld. Het vrouwelijke Oranje en coach Wiegman kunnen dinsdagavond nog in de prijzen vallen tijdens het NOS NOC*NSF Sportgala.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.