Geld en een nieuwe naam voor Magreb'90

UTRECHT - Magreb'90 kan het seizoen afmaken in de derde divisie. Dinsdagavond werd bekend dat er geld beschikbaar is, waarmee de onkostenvergoedingen aan de spelers kunnen worden betaald. Dat schrijft het AD.
De club gaat ook met de KNVB in overleg om de competitie onder een andere naam af te maken. "We willen af van de shit die aan de naam Magreb kleeft", zegt penningmeester El Osrouti in de krant. Opties zijn SV Papendorp, naar de wijk waar de club speelt, of SV Prins Clausbrug. Die brug loopt langs het sportpark van de voetbalclub.
Het bestuur geeft aan in elk geval niet het faillissement aan te vragen als gevolg van de naheffing van de fiscus, van rond de vier ton. Tegen die claim gaat Magreb in beroep, zegt El Osrouti, die niet wil zeggen waar het geld vandaan komt.
Overigens heeft Magreb'90 ook nog andere sores. De club staat onderaan in de derde divisie, er dreigt puntenaftrek door de KNVB wegens het niet voldoen aan licentie-eisen en er moet tijdens de winterstop een nieuwe trainer worden aangetrokken, nadat Jamal Yahiaoui afgelopen weekend zijn functie neerlegde.