Miedema wel, Schellekens niet in handbalselectie

IJSSELSTEIN/UTRECHT - Bondscoach Erlingur Richardsson van het Nederlands Herenteam heeft de definitieve selectie bekendgemaakt voor de resterende WK-kwalificatiewedstrijden aan het begin van het nieuwe jaar. De Utrechtse doelman Dennis Schellekens, die wel bij de voorselectie zat, zit daar niet bij. Patrick Miedema uit IJsselstein is wel geselecteerd.
De ploeg van de IJslandse coach gaat alleen aan de leiding in WK-kwalificatiegroep 5 na eerdere overwinningen op Griekenland en België.De Oranjeheren nemen het in januari twee keer op tegen Turkije en spelen binnen twee weken ook tegen Griekenland en België. Allereerst staat het uitduel tegen Turkije op het programma op donderdag 4 januari in Aksaray. Drie dagen later, op zondag 7 januari treffen beide ploegen elkaar opnieuw. Om 13:00 uur klinkt het beginsignaal in Topsporthal Fitland XL in Sittard.
Daarna volgt op donderdag 11 januari het uitduel in Griekenland. Tot slot kan het Nederlandse publiek nog een keer genieten van de Oranjeheren op zondag 14 januari. Dan sluiten ze om 13:00 uur de WK-kwalificatie af in Sittard met een thuiswedstrijd tegen België.