Leushuis voelt waardering ondanks gesprekken met andere trainers

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - "IJsselmeervogels heeft het recht om oriënterende gesprekken te voeren met mogelijke nieuwe trainers." Dat zegt de huidige Vogels-trainer Willem Leushuis, in reactie op het bericht van voetbal247.nl , dat de club een gesprek heeft gehad met Danny Buijs, de huidige trainer van Kozakken Boys. Buijs wil liever wachten op een club uit het betaalde voetbal.
"Wij hebben bij mijn aanstelling in augustus afgesproken dat we tijdens het trainingskamp in de winterstop bij elkaar gaan zitten om verder te praten over de toekomst", zegt Leushuis. TC-voorzitter André van Diermen bevestigt dat. "Wij vinden het van goed leiderschap getuigen om je voordat je een beslissing neemt over een cruciale positie binnen de club goed te oriënteren op eventuele alternatieven", zegt Van Diermen. "Wij hebben met twee mensen gesproken, en Willem wist daarvan. Dat vond hij niet leuk, en dat begrijp ik."
De tweede kandidaat met wie gesproken is, is Hercules-trainer Eric Speelziek, erkent Van Dierman. Die had echter net getekend bij Sparta Nijkerk en was dus niet meer beschikbaar.
Leushuis ziet ondanks de gesprekken van IJsselmeervogels met andere kandidaten het gesprek in de winterstop met vertrouwen tegemoet. "Ik voel waardering binnen de club."