Van Seumeren over vertrek Ten Hag: "onderhandelingen zwaar inzetten"

UTRECHT - FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren is van plan namens zijn club stevig te gaan onderhandelen met Ajax mocht die club Erik ten Hag als trainer willen overnemen: "Wij zullen de onderhandelingen zwaar inzetten." Dat zegt Van Seumeren in een telefonisch interview met RTV Utrecht.
Van Seumeren moest de geruchten over het mogelijke vertrek van FC Utrecht-trainer Erik ten Hag naar Ajax vanochtend uit de krant vernemen: "Ajax heeft ons nooit officieel benaderd." Volgens Van Seumeren komen de Amsterdammers zondagavond praten.
René van den Berg, chef sport bij RTV Utrecht, twijfelt niet aan het verhaal in De Telegraaf van vrijdag: "Absoluut een waarheid." Volgens de krant wordt Ten Hag na het weekend gepresenteerd.

GO AHEAD EAGLES

Ten Hag werkte in het verleden bij Go Ahead Eagles toen Marc Overmars daar technisch directeur was. Diezelfde Overmars zwaait nu samen met Edwin van der Sar de scepter bij Ajax. Daarom is het volgens FC Utrecht-expert René van den Berg niet gek dat de Amsterdammers voor Ten Hag kiezen.
Bovendien is er volgens Van den Berg nóg een reden: "Ten Hag heeft het beste signaal afgegeven wat je als trainer af kan geven: een uitstekende wedstrijd van FC Utrecht tegen Ajax. Ajax werd daar tactisch te kijk gezet door FC Utrecht. Dat heeft hij wonderlijk goed gedaan."

GEEN REACTIE

Ten Hag wil nog niet op het verhaal reageren. Hij heeft via de perschef van FC Utrecht laten weten dat hij vandaag gewoon RTV Utrecht te woord zal staan over de wedstrijd tegen NAC zaterdagavond maar daarbij niet wil ingaan op de geruchtenstroom.

PUZZELEN

Van den Berg denkt dat een vertrek van de Twentse coach zwaar zal aankomen in de Galgenwaard: "Het wordt heel erg puzzelen voor FC Utrecht want de club heeft de laatste jaren alles op Erik ten Hag gegooid." FC Utrecht moet volgens Van den Berg de boel "volledig vernieuwen" want "Ten Hag heeft de club zo naar zijn hand mogen stellen. Alles is in handen geweest van Erik ten Hag."
Als Ten Hag naar Amsterdam vertrekt, komt hij overigens snel weer terug naar Utrecht: op 28 januari speelt FC Utrecht tegen Ajax in de Galgenwaard.

Rene van den Berg over vertrek Ten Hag: "puzzelen voor FCU"
Frans van Seumeren over geruchten rond Ten Hag