Ten Hag ontwijkt vragen over toekomst bij FC Utrecht

UTRECHT - Erik ten Hag wil niet zeggen of hij blijft bij FC Utrecht of niet. Hij heeft de berichten dat hij mogelijk naar Ajax gaat ook gelezen, zegt hij tegen RTV Utrecht, maar voorlopig is hij "nog trainer van FC Utrecht".
"Ik heb hier nog tweeënhalf jaar contract", zegt Ten Hag. "We zitten hier in een mooie reeks, in een mooi seizoen en een mooie ontwikkeling van het team en van spelers. Ik heb heel veel energie om dat door te zetten. Daar ga ik ook van uit. Ik lees ook headlines, maar ik ben trainer van Utrecht."

VAKANTIE

FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren
dat Ajax FC Utrecht nog niet officieel heeft benaderd. Volgens Van Seumeren komen de Amsterdammers zondagavond praten. Trainer Ten Hag zegt niets van de afspraak te weten: "Ik ben niet aan zet. Als de wedstrijd zaterdag is geweest, dan ga ik op vakantie. Dan ga ik effe doorademen en vooral bezig zijn met de analyse van FC Utrecht."
Ten Hag wil alleen niet bevestigen dat hij na de winterstop nog op de bank zit in Utrecht. "Niets is zeker, zeker niet in het voetballen. Wij moeten gaan voorbeschouwen op NAC. Daar gaat het om. Daar moet de focus op."
FC Utrecht speelt morgen in Breda om 18.30 uur de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen NAC.

URBY EMANUELSON

De spelers van FC Utrecht hebben de berichten inmiddels ook gezien en in de gezamenlijke groepsapp werd voornamelijk "verbaasd gereageerd", zegt Urby Emanuelson. "Aan de ene kant verbaasd; het leek alsof de trainer al weg was. Aan de andere kant, gezien zijn kwaliteiten, als er ergens een plek vrij is, kan hij overal zeker een optie zijn. Alleen weten we als groep nu niet wat er gaat gebeuren."
Emanuelson, die de jeugdopleiding in Amsterdam doorliep en daarna van 2004 tot 2011 in het eerste elftal van Ajax speelde, denkt dat Ten Hag "intelligent en handig genoeg" is om zich te handhaven bij Ajax, maar hij verwacht ook dat de trainer meer wil. "Ik denk dat hij sowieso wel de touwtjes in handen wil hebben en of dat mogelijk is bij Ajax is, dat is nog maar de vraag."

Erik ten Hag: "Niets is zeker, zeker niet in het voetballen"
Urby Emanuelson: "Spelers reageerden verbaasd"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.