Een Berg Sport: Alles over Ten Hag en Ajax

UTRECHT - Een Berg Sport staat vanavond uiteraard volledig in het teken van het aanstaande vertrek van Erik ten Hag naar Ajax. De trainer zelf ontkent in alle toonaarden, maar de mannen aan tafel weten het zeker: De trainer begint zaterdagavond tegen NAC aan zijn laatste wedstrijd met FC Utrecht.
Ten Hag zelf ontkent alles. "Ik heb een contract dat nog twee en een half jaar doorloopt. Dus als Ajax wat wil moet het zich melden bij FC Utrecht" Clubeigenaar Frans van Seumeren had RTV Utrecht toen al verteld dat FC Utrecht zondagavond met Ajax om de tafel zit. Ten Hag wilde niet in gaan op de feiten. Verder ontkende hij met Ajax gesproken te hebben. "Dat kan ik niet zeggen", waarna de trainer weer in herhaling viel.
Jan Willem van Ede, voormalig-keeper van FC Utrecht, heeft wel enigszins begrip voor Ten Hag. "Hij heeft dit natuurlijk nooit aan zien komen. Iedereen ziet hem als een trainer voor PSV. Met Ajax heeft hij zelf ook nooit rekening gehouden."

TEN HAG IS KLAAR VOOR AJAX

Er blijven twee vragen over. Ten eerste. Is Erik ten Hag ver genoeg voor een club als Ajax? Gert Kruys denkt van wel. "Ten Hag is klaar voor het grote werk. Hij heeft bewezen dat hij één van de beste trainers is van Nederland." Urby Emanuelson, nu speler van FC Utrecht en vroeger van Ajax, deelt die mening, maar hij maakt wel een voorbehoud. "Ten Hag is iemand die alle touwtjes in handen wil hebben, of dat mogelijk is bij Ajax is nog maar de vraag. Zijn werkwijze past zeker bij Ajax, maar ik denk dat hij wel meer wil en het is de vraag of hij dat voor elkaar krijgt."

De tweede vraag is uiteraard; wie moet Ten Hag opvolgen? Frans van Seumeren houdt alle opties open. Huisdichter en supporter Korneel Evers, Gert Kruys en Jan Willem van Ede vinden allemaal Jean-Paul de Jong. "Met Rick Kruys en Stijn Vreven als assistent", voegt Evers toe. "We moeten nu terug naar de clubcultuur".
Een Berg Sport is de hele vrijdagavond vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht. Zaterdagavond is NAC - FC Utrecht vanaf 18.00 live te horen op Radio M Utrecht 93.1 FM. De aftrap is om 18.30.

Willem Janssen: "Wil je het over de wedstrijd hebben of over de trainer?"
De mannen aan tafel zijn unaniem: "Ten Hag gaat weg, de clubs hebben ook niks ontkend"
Ten Hag ontkent. Jan Willem van Ede: "Dit heeft hij nooit zien aankomen"
Gert Kruys: "Ten Hag is klaar voor het grote werk"
Korneel Evers: "Ik ga voor De Jong met Rick Kruys en Stijn Vreven als assistent"
Tipkick: De rollen zijn omgedraaid. Van Ede vs Kruys

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.