Magreb-aanvoerder Boukhari: "Meerderheid spelers wil dat de stekker eruit gaat"

UTRECHT - Aanvoerder Omar Boukhari van Magreb'90 acht de kans klein dat zijn ploeg na de winterstop nog in actie komt in de derde divise. "Het is heftig voor iedereen, maar je moet reëel blijven. Het is moeilijk", zegt hij in het radioprogramma Namen en Rugnummers.

AAN HET LIJNTJE

Lange tijd heeft het bestuur van de Utrechtse club aangegeven geen geld te hebben. Afgelopen week bleek er opeens wél geld beschikbaar te zijn. "Er stond een gesprek op de planning voor vrijdag, maar dat is om onduidelijke redenen niet doorgegaan", vertelt een verbaasde Boukhari. "Ze hebben nu wel zondag iets gepland. Het gevoel dat we aan het lijntje gehouden worden, sluipt er in bij de meerderheid van de groep. Er zijn heel veel vraagtekens."

STEKKER ERUIT

"Er worden dingen beloofd. Mochten die waargemaakt worden, dan willen bepaalde spelers wel blijven. Iedereen heeft zijn eigen mening daarover", duidt Boukhari op de verdeeldheid binnen de spelersgroep. Wel is er een duidelijke mening over of de club door moet gaan: "De meerderheid wil dat de stekker eruit gaat." Zelf geeft Boukhari aan nog te willen wachten. "Ik houd van deze club en voetbal hier zes jaar. Dat is wel een getekend beeld van mijn kant."
Mocht Magreb'90 failliet gaan, dan kunnen spelers tot eind januari nog van club wisselen. "Ik heb geen idee hoeveel spelers benaderd zijn. Er zit genoeg kwaliteit in de selectie, maar ik weet niets daarvan af."
EINDE VERHAAL?
De Utrechters staan stijf onderaan in de derde divisie zaterdag, met slechts drie punten. Dat waren er zes, maar door de licentieproblemen heeft de KNVB Magreb drie punten in mindering gebracht. Boukhari verwacht dan ook niet dat ze na de winterstop nog in actie komen, als op 13 januari de tweede seizoenshelft begint. "Hoe ik het nu zie, lijkt het me sterk dat we na de winterstop aan de aftrap staan tegen DOVO."

Omar Boukhari vraagt zich af of hij na de winterstop met Magreb tegen DOVO gaat spelen