Powel over zijn rol in het kampioenschap van De Vogels en Tol over de trainingswisselingen bij Spakenburg

Berry Powel
Berry Powel © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels-spits Berry Powel en Kees Pier Tol, spits van Spakenburg, spraken in een speciale jaaroverzichtuitzending van Namen en Rugnummers. De twee blikten met presentator Bert Kous terug op het amateurvoetbal van afgelopen jaar.
Vorig seizoen speelde Spakenburg in de tweede divisie en IJsselmeervogels in de derde divisie. Spakenburg degradeerde en IJsselmeervogels promoveerde. "De echte diehardsupporters hopen dat het met de buurman zo slecht mogelijk gaat. Maar er zijn er ook genoeg dat er opnieuw geen derby was. Persoonlijk vind ik die derby één van de mooiste wedstrijd die er is in het amateurvoetbal", aldus Pier Tol in een radio-uitzending op Namen en Rugnummers. Powel beaamt dit. "Ik vind het jammer dat de derby er niet meer is. Ik merk ook in het dorp dat de rivaliteit er minder door is."
Powel was heel belangrijk voor het kampioensschap van De Vogels in de derde divisie. "We zullen nooit weten of ze wel of niet kampioen waren geworden zonder mij", aldus Powel die in de winterstop overkwam van Kozakken Boys naar IJsselmeervogels. "Mijn eerste wedstrijd in het shirt van IJsselmeervogels was tegen Rijnvogels. Dat was een wedstrijd waar ik alleen maar van kon dromen. We kwamen 2-0 achter. Ik maakte de 2-2 gelijkmaker 20 minuten voor tijd. Vervolgens scoorde zij in de 89e minuut de 3-2 en die vierde ze alsof het de winnende was. In de blessuretijd scoorde ik nog twee keer en wonnen wij met 4-2. Dat was wel één van de hoogtepunten voor mij van 2017", zegt Powel.
In de winterstop had ook Spakenburg zich voor Powel gemeld. "Ik gaf bij beide clubs aan dat zij het contract konden overnemen. Ik hoefde niet meer te gaan verdienen. Melrik Beukers (toentertijd technisch manager van Spakenburg,red) gaf mij het gevoel dat ik heel blij mocht zijn als ik voor Spakenburg zou gaan voetballen. Zij kwamen een beetje verward op mij over", zegt Powel. "Geen commentaar", reageert Tol op de vraag of hij dat herkent.

HANS VAN DE HAAR

"Een doelpunt maken is het mooiste wat er is", zegt Tol. "Vorig seizoen vond ik het niet fijn samenwerken met de trainer (Hans van de Haar,red). Dat gaat in het koppie zitten en dat werkte niet ten goede aan mijn prestatie. Daarom was ik blij dat er een nieuwe trainer kwam", zegt Tol. "Ik vond dat Van de Haar niet bij de selectie paste. Binnen een week was er al een bepaald spanningsveld. Het kan niet zo zijn dat jongens, die ook kampioen zijn geworden, opeens niet meer kunnen voetballen. Daar zijn we nooit meer bovenop gekomen", doelt Tol op de degradatie van de blauwen. In de winterstop werd Van de Haar ontslagen. Arnold Klein heeft het daarna even overgenomen en Joop Gal sloot het seizoen af als trainer. "Het kwaad was toen al geschied, ik denk dat niemand ons meer had kunnen redden. We kregen veel te veel doelpunten tegen." Powel herkent wel wat dingen over Van de Haar. "Van de Haar is inderdaad iemand met een hele eigen visie. Bij de ene club werkt dat, bij de andere niet." Ook met Gal vond Tol het niet fijn samenwerken. "Als hij was gebleven dan was ik afgelopen zomer vertrokken bij Spakenburg."
Volledige gesprek terugluisteren? Klik op de audio-bijlage.

Beluister hier het hele gesprek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.