Gert Kruys blikt terug op het 2017 van DOVO en FC Utrecht

VEENENDAAL/UTRECHT - Gert Kruys was in 2017 op meerdere fronten actief. Als coach van DOVO promoveerde hij naar de derde divisie en als analist van RTV Utrecht volgde hij de successen van FC Utrecht van dichtbij. Samen met Bert Kous blikt hij terug op het jaar.
DOVO verloor de tweestrijd om de titel in de hoofdklasse, maar in de play-offs wisten de Veenendaalers promotie af te dwingen. "Het is het samenspel", aldus Kruys. "Het komt door iedereen bij DOVO. Het klimaat is goed om te werken. Het is een optelsom van een aantal dingen die heel erg goed kloppen bij DOVO."
De druk was groot, begin 2017. "Ik heb het ooit meegemaakt bij Sparta, dat je weet dat je eruit gaat. Dat had ook te maken met de enorme druk om terug te komen. Projecteer je dat op DOVO, heb ik geprobeerd om die druk weg te nemen. Dan wordt het juist steeds moeilijker. Uiteindelijk zijn we via de play-offs gepromoveerd."

FC UTRECHT

Door René van den Berg wordt Kruys ook wel 'het voetbalgeweten van Utrecht' genoemd. De kleine Utrechter was aanwezig bij de grote triomfen die de FC dit jaar behaalde. "Het jaar was enorm succesvol", blikt hij terug op het volledige jaar 2017. "Waarbij een team steeds beter is gaan presteren, met als gevolg het behalen van Europees voetbal."
"Wat we nu kunnen constateren is een nieuw proces van Erik ten Hag. Er was even een dip, maar die lijkt overwonnen. We kunnen concluderen dat FC Utrecht in het tweede gedeelte van 2017 opnieuw naar behoren gepresteerd heeft. 'We' staan er toch weer bij en er kan nog wel iets moois gebeuren in 2018."
Volledige gesprek terugluisteren? Klik op de audio-bijlage.

Beluister hier het volledige gesprek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.