Baanwielrenner Haak heeft zin in uitdaging als coach

VIANEN - Hugo Haak uit Vianen maakte eerder deze week bekend te stoppen als professioneel baanwielrenner. De 26-jarige Haak verdwijnt echter niet uit het baanwielrennen.
Voor Haak is het geen vrijwillige keuze om te stoppen. "Ik loop al een tijdje met een knieblessure. Ik liep hem in maart op en ben er inmiddels twee keer aan geopereerd. Er is door de operaties heel veel meniscus verwijderd. Het was de vraag of het goed zou gaan herstellen, maar dat doet het niet. Het doet pijn dat ik ermee moet stoppen", aldus Haak in Namen en Rugnummers op RTV Utrecht
"Ik was erop gebrand om te laten zien dat ik erbij hoor", doelt Haak op de Olympische spelen van 2020 in Peking. De Spelen van Rio liep hij op een haar na mis. "Van de KNWU en het NOCNSF de kans gekregen om mij te ontwikkelen als coach. Ik ga een driejarig opleidingstraject volgen. Ik word ook fulltime ingezet als assistent van bondscoach Bill Huck van de baanploeg."
Haak heeft er heel veel zin in. "Het is een hele talentvolle groep. Ik kijk ernaar uit om bij die ontwikkeling te helpen. Het is een jonge ploeg met heel veel talent."

Hugo Haak kijkt uit naar zijn nieuwe rol binnen het baanwielrennen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.