Van Schip Nederlandskampioen Omnium

SCHALKWIJK - Baanwielrenner Jan Willem van Schip is Nederlands kampioen op het omnium geworden. De Schalkwijker was in Omnisport Apeldoorn de beste over de vier onderdelen scratch, temporace, afvalkoers en puntenkoers.
Van Schip kwam na de puntenkoers juichend over de streep. De renner van Delta Cycling won overtuigend over vier onderdelen. Pim Ligthart werd tweede, Roy Eefting derde. Van Schip was er blij mee. "Eindelijk ben ik Nederlands kampioen, dat was me nog nooit eerder op een individueel nummer gelukt. Ik voelde me sterk, maar dat is niet altijd een garantie op succes op dit onderdeel. Maar ik heb niet te veel met mijn krachten gesmeten en zo gezorgd dat ik met een goede uitgangspositie de puntenkoers in ging. Toen kon ik het afmaken ook."
Wild was de verdiende kampioen bij de vrouwen. Nadat ze al drie onderdelen op haar naam gebracht had, bleek de renster van Cylance ook in de afsluitende puntenkoers bij de les. Amy Pieters, die bij de eerste drie onderdelen steeds tweede was, nam samen met Wild een ronde voorsprong op de rest van het veld en veroverde het zilver. Nina Kessler werd derde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.