"FC Utrecht kan vragen wat het wil voor Ten Hag"

UTRECHT - Het is nog helemaal niet zeker voor welk bedrag FC Utrecht-trainer Erik ten Hag naar Ajax mag vertrekken. Verschillende media spraken over een afkoopsom van zeven ton, maar volgens sportpresentator Kees Jansma klopt dat niet.
"Als Ten Hag deze zomer zou vertrekken bij Utrecht, is het bedrag 400.000 euro. Contractueel vastgelegd", zegt Jansma vandaag bij Fox Sports. "Over een tussentijds vertrek tussen het begin van dit seizoen en de komende zomer staat helemaal niets."

VEEL MEER

Vanavond praat FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren met Ajax. Jansma: "Van Seumeren heeft het straks helemaal niet over vier ton, die heeft het over veel meer dan dat. Want hij kan vragen wat hij wil. En met de wetenschap dat Ten Hag al min of meer rond is met Ajax, zit hij in een leunstoel."
Toch zal Van Seumeren volgens sportjournalist Valentijn Driessen van de Telegraaf geen onacceptabel bedrag aan Ajax vragen. "Hij heeft ook gezegd dat ze er in redelijkheid uit komen. Want hij wil Ten Hag deze kans niet ontnemen. Omdat Ten Hag natuurlijk verschrikkelijk veel voor FC Utrecht heeft betekend."
De clubeigenaar zit dus in een goede onderhandelingspositie en ziet het met vertrouwen tegemoet. "Er zit een kern van waarheid in. Meer kan ik niet zeggen", reageert Van Seumeren vandaag tegenover RTV Utrecht.

ONTSLAGEN

Ten Hag vervangt trainer Marcel Keizer, die vrijdag door Ajax werd ontslagen. Ook de contracten van assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp worden beëindigd.
Frans van Seumeren zei vrijdag al tegen RTV Utrecht dat hij de onderhandelingen met de Amsterdammers "stevig ging inzetten".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.