Caspers zet na dit seizoen waarschijnlijk punt achter loopbaan

UTRECHT - Hockeyer Quirijn Caspers stopt waarschijnlijk na dit seizoen. Dat vertelde de aanvoerder van Kampong in de de jaaroverzichtuitzending van het radioprogramma Namen en Rugnummers.
Caspers, die afgelopen seizoen historie schreef met het Utrechtse Kampong door voor het eerst in jaren weer landskampioen te worden, is dertig jaar oud. "Ik geef het een grote kans dat dit het laatste jaar is", zegt hij. "Daarna stop ik ermee. Ik weet niet of ik daarna nog door wil in het hockey, daar heb ik nog niet over nagedacht. Daar moet ik het aan het eind van het seizoen over hebben." Caspers geeft aan graag in de jeugd aan de slag te gaan.
Voor de aanvaller is 2017/2018 al zijn veertiende seizoen in Kampong 1. "Het lijf heeft iets meer hersteltijd nodig dan normaal. Ik vind het nog heel leuk, maar op een gegeven moment komen nieuwe jongens in een team met een bepaalde energie. Die zijn echt gebrand en gemotiveerd om ervoor te gaan en ik ben dat ook, maar je moet het punt voor zijn dat je dingen op routine gaat doen", aldus Caspers, die bang is voor 'het jaar te veel'.
"Ik doe het voor mezelf en om van waarde te zijn voor het team en ik denk dat ik dat zeker nog ben. Na veertien jaar is het misschien ook wel mooi geweest", zegt hij. "De definitieve beslissing moet ik nog nemen, maar het speelt wel."

Caspers vertelt over zijn mogelijke pensioen, vanaf 38:30