Erik ten Hag tekent definitief voor 2,5 jaar bij Ajax

UTRECHT - Het is officieel: trainer Erik ten Hag heeft een contract van 2,5 jaar getekend bij Ajax. Dat is zojuist officieel bekendgemaakt door zowel FC Utrecht als Ajax.
De overgang hing al een week in de lucht en is volgens De Telegraaf gisteravond afgerond. Ten Hag zou een contract voor 2,5 jaar hebben getekend in Amsterdam.
De Tukker had nog een even lange verbintenis bij FC Utrecht. Ajax heeft het contract afgekocht. De hoogte van de afkoopsom is nog onbekend. FC Utrecht-voorzitter Frans van Seumeren gaf eerder aan "zwaar in te gaan zetten" tijdens de onderhandelingen. Met de trainer zelf kwam Ajax al eerder tot overeenstemming.
Ajax hoopt Alfreud Schreuder als assistent van Ten Hag te kunnen aanstellen, maar de Amsterdamse club heeft nog geen akkoord met de Duitse club TSG 1899 Hoffenheim over een afkoopsom voor Schreuder. Schreuder ligt nog tot medio 2019 vast als rechterhand van Julian Nagelsmann.
CARRIÈRE
Ten Hag kwam in de zomer van 2015 naar Utrecht. In zijn eerste jaar werd hij door zijn collega's verkozen tot trainer van het jaar. Vorig seizoen leidde hij FC Utrecht naar een knappe vierde plaats en werd via de play-offs Europees voetbal afgedwongen. In het lopende seizoen ging de club als zesde de winterstop in.
Ajax zat zonder trainer sinds het ontslag van Marcel Keizer, de oefenmeester uit Wilnis die zijn trainerscarrière begon bij de amateurclubs Nijenrodes (de voorloper van FC Breukelen) en Argon uit Mijdrecht.
Assistent-trainer Jean-Paul de Jong wordt getipt als de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht.