De Jong nieuwe trainer FC Utrecht: "Een wens gaat in vervulling"

UTRECHT/MAARSSEN - Jean-Paul de Jong is de nieuwe trainer van FC Utrecht. Hij volgt de naar Ajax vertrokken Erik ten Hag op en tekent een contract tot de zomer van 2019.
De afgelopen tweeënhalf jaar was De Jong assistent-trainer bij FC Utrecht. Eerder was de inwoner van Maarssen hoofdtrainer in de Jupiler League bij FC Eindhoven.
De Jong is enorm trots op zijn benoeming. "Een wens gaat in vervulling", zegt hij tegen RTV Utrecht. "Het belangrijkste is dat we de lijn van afgelopen tijd voortzetten."

VERSCHIL TEN HAG

"Ik ben geen Erik ten Hag", zegt De Jong als hem wordt gevraagd naar een vergelijking met zijn voorganger. "Het is goed om een stuk ervaring naast me te krijgen." Die komt er in de vorm van assistent Luc Nijholt. "Ik denk dat Erik vooral degene is die van bovenaf stuurt. Ik ben meer iemand die op dat vlak z'n assistenten betrekt."
De Jong (47) wordt naast Nijholt ook geassisteerd door Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys. Hans van de Haar, die spitsentrainer was bij FC Utrecht, moet vertrekken. Aanstaande donderdag wordt de eerste training geleid door het nieuwe kwartet.

VERTROUWEN

"Jean-Paul is tweeënhalf jaar geleden ingestapt bij FC Utrecht met de ambitie om hoofdtrainer te worden", zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. "Hierbij heeft hij het vertrouwen en de steun gekregen van de club en grootaandeelhouder Frans van Seumeren."
"Sinds zijn terugkeer bij FC Utrecht is Jean-Paul onderdeel geweest van een zeer succesvol team, dat in 2017 diverse clubrecords uit de boeken speelde. Door het tussentijdse vertrek van Erik ten Hag is nu het moment aangebroken om Jean-Paul zijn ambitie te laten waarmaken."

DE JONG TROTS

De Jong is naar eigen zeggen trots op zijn benoeming. "Het vertrouwen dat FC Utrecht in mij heeft, waardeer ik zeer. Ik zie het als een mooie uitdaging om de koers die we onder leiding van Erik ten Hag hebben ingezet voort te zetten met de staf en spelers."

NIJHOLT

De nieuwe assistent Luc Nijholt (56) speelde van 1988 tot 1989 één seizoen bij FC Utrecht. De afgelopen jaren bekleedde hij diverse (trainers)functies in landen als Qatar, China, Georgië.

DIJKHUIZEN

Marinus Dijkhuizen (45) was de afgelopen jaren hoofdtrainer van Excelsior, NAC, Cambuur, Brentford (Engeland) en de Utrechtse amateurclubs Montfoort en VV De Meern.
Rick Kruys (32) was al parttime assistent-trainer bij FC Utrecht. Hij treedt nu volledig toe tot de technische staf. Stefan Postma blijft keeperstrainer.

Verslaggever René van den Berg interviewt De Jong.