Vrije val voor gehavende Van der Haar in DVV-klassement

WOUDENBERG - Veldrijder Lars van der Haar is ver weggezakt in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee. De Woudenberger kende direct na de start in het Belgische Loenhout pech en wist zich daarna niet meer op te richten.

ARM UIT DE KOM

Onze regiogenoot kwam uiteindelijk als 17e op 3.36 van de Europees kampioen over de streep in Loenhout. "Teleurgesteld op weg naar huis", reageert Van der Haar op Twitter. "Veel fouten, valpartijen en mijn arm uit de kom. Ik heb veel pijn om van te herstellen. Op naar een betere vorm en gezondheid."
Van der Haar stond voor de cross tweede in het DVV-klassement, maar doordat hij op meer dan drie minuten van winnaar Mathieu van der Poel finishte, maakt hij een vrije val. In het nieuwe klassement bezet Van der Haar de zesde plek op ruim 10 minuten van lijstaanvoerder Van der Poel.

DRUKKE TIJD

De tijd rondom nieuwjaar is een drukke periode voor de veldrijders. Van der Haar rijdt volgens zijn planning zaterdag 30 december nog in Diegem (Superprestige) en staat op 1 januari aan de start in Baal (DVV Verzekeringen Trofee), maar het is onzeker of dat nog steeds zo is na de blessures die hij vandaag opliep.