Schouten wint NK marathon in Utrecht, Utrechtse Engbers derde

UTRECHT - Irene Schouten heeft in Utrecht haar Nederlandse titel op de marathon op kunstijs geprolongeerd. Emma Engbers uit Utrecht kwam als derde over de streep.
De 25-jarige Schouten was na honderd ronden de snelste in de eindsprint. Voor de kopvrouw van Royal A-ware was het haar derde titel op rij in deze discipline. De strijd op het ijs van de Vechtsebanen kende al in het eerste deel veel uitvallers.
Halverwege vormde zich een kopgroepje van twaalf rijdsters, met onder anderen Schouten, Carien Kleibeuker en Janneke Ensing. Iris van der Stelt, de leidster in het klassement om de KPN Marathon Cup, miste de slag en moest daardoor met een bijrol genoegen nemen. In het laatste kwart werd het uitgedunde peloton door tien schaatssters op een ronde gezet. Daarna begon het tactische spel onder koploopsters. Nadat het peloton voor de elfde plek had gestreden, bleven er nog tien ronden voor de kopgroep over. Een korte vluchtpoging van Ensing, Jade van der Molen, Corina Strikwerda en Anne Tauber leverde niets op waarna Schouten in de laatste ronde haar kwaliteiten als afmaker kon tonen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.