Evert Hoolwerf helpt ploeggenoot aan NK-titel marathon in Utrecht

UTRECHT/EEMDIJK - Schaatser Evert Hoolwerf uit Eemdijk heeft een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse titel van Simon Schouten op de marathon. Hoolwerf zelf eindigde als 38e op de Vechtse Banen in Utrecht.
Schouten was na 150 ronden op het werkijs van de Vechtsebanen de beste sprinter. Zijn ploeggenoot Jorrit Bergsma eindigde als tweede en Frank Vreugdenhil kwam als derde over de finish. Voor Schouten was het zijn eerste triomf bij dit NK. Zijn zus Irene pakte een paar uur eerder op dezelfde piste haar derde titel op rij op dit onderdeel.
Titelverdediger Bob de Vries viel ongeveer dertig ronden voor het einde, op het moment dat zich een beslissende kopgroep van elf rijders vormde. Eemdijker Hoolwerf speelde daarbij een grote rol. Hij liet een gat vallen achter zijn ploeggenoten Bergsma en Schouten, waardoor zij in de kopgroep kwamen en het uiteindelijk ook af wisten te maken.
Robin Snoek uit Abcoude was de beste regiogenoot op de 14e plek. Stefan Wolffenbuttel uit Nigtevecht werd 16e. Willem Hoolwerf, neef van Evert, eindigde als 29e.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.