Mogelijke invloed failliet Achilles'29 op GVVV en IJsselmeervogels

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - Het vorig seizoen uit de Jupiler League gedegradeerde Achilles' 29 zit in de problemen. De rechter heeft de voetbalclub uit Groesbeek dinsdag failliet verklaard en dat heeft mogelijk invloed op de tweede divisie, waarin IJsselmeervogels en GVVV in actief zijn.
Tegen het faillissement is nog beroep mogelijk. De KNVB meldt woensdag dat het besluit nu nog geen gevolgen heeft voor de competities waarin het eerste elftal (tweede divisie) en het beloftenteam (hoofdklasse) uitkomen. "Eerst zal er een onherroepelijke uitspraak moeten zijn. Op dit moment blijven deze teams deelnemen aan de competities. Wel is het hierbij van belang dat de club, net als iedereen, aan de competitievoorwaarden blijft voldoen'', aldus de voetbalbond. Het uitgesproken faillissement betreft alleen de besloten vennootschap Achilles'29. De uitspraak heeft voor de andere teams van de club daarom geen consequenties. Of Achilles in beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter, is nog onduidelijk.
Mogelijk worden de resultaten tegen Achilles teruggetrokken. IJsselmeervogels speelde dit seizoen gelijk tegen Achilles en GVVV wist te winnen. De Vogels krijgen dan een punt minder en de Veenendalers drie. Als Achilles uit de competitie wordt genomen dan is er naar alle waarschijnlijkheid een degradant minder.
In de tweede divisie staat GVVV op dit moment vierde. IJsselmeervogels staat achtste. Achilles'29 is nu nog te vinden op de veertiende plaats.