Braafheid en FC Utrecht per direct uit elkaar

UTRECHT - FC Utrecht en verdediger Edson Braafheid hebben het contract wat zij met elkaar hadden per direct ontbonden. De 34-jarige voetballer gaat zich in Amerika bezinnen op zijn toekomst.
Braafheid heeft de beslissing genomen omdat hij het mentaal niet meer kan opbrengen om alles te geven. "Mijn gezin is heel belangrijk voor me, dat is nu nogmaals gebleken tijdens de feestdagen. Samen met mijn Amerikaanse vrouw en kinderen verhuis ik definitief naar Amerika en wil ik de tijd nemen om tot een definitieve beslissing te komen over mijn voetballoopbaan."
"Het gevoel speelde al langer door mijn hoofd. Dit, in combinatie met het geringe aantal speelminuten, heeft me doen besluiten mijn contract te laten ontbinden", laat Braafheid weten op de website van FC Utrecht.
Edson Braafheid keerde in seizoen 2016/2017 terug bij FC Utrecht, waar hij tussen 2003 en 2007 al 82 wedstrijden speelde voor de club uit de Domstad. Na zijn debuutseizoenen in het profvoetbal vertrok Braafheid naar FC Twente, waarna hij zijn carrière vervolgde bij FC Bayern München, Celtic, TSG 1899 Hoffenheim en SS Lazio. Tussen 2009 en 2011 kwam de verdediger tien keer uit voor het Nederlands Elftal.