Kelderman: Nieuw contract en kopmanschap Vuelta

VEENENDAAL - Wielrenner Wilco Kelderman rijdt nog tot en met 2020 voor wielerploeg Sunweb. Dat is bekendgemaakt op de ploegpresentatie in Berlijn. De Veenendaler had een contract tot eind 2018, maar dat is opengebroken en verlengd met twee jaar.
Kelderman en zijn ploeg maakten ook bekend dat hij in 2018 opnieuw de kopman is in de Vuelta a Espana. Afgelopen seizoen eindigde de 26-jarige coureur als vierde in de Spaanse rittenkoers van drie weken. Tot het laatste weekend had hij uitzicht op het eindpodium. Kelderman zette in het najaar een kroon op het sterke seizoen door met Sunweb wereldkampioen ploegentijdrit te worden.

FOCUS

Kelderman is blij met zijn contractverlenging. "Het team werkt gericht op het stellen van doelen en gebruikt altijd een accuraat plan", zegt hij. "De manieren waarop we samenwerken tijdens een wedstrijd geven mij vertrouwen en die structuur betekent dat wij ons volledig op het racen en trainen kunnen focussen."
Na jaren bij het Nederlandse LottoNL-Jumbo gereden te hebben, koos Kelderman voor een avontuur bij Sunweb. Dat ging met ups en downs. "Mijn eerste jaar was geweldig en door alle hoogte- en dieptepunten voelde ik mij altijd deel van het team", doelt Kelderman op twee zware valpartijen in het voorjaar waarbij hij beide keren zijn vinger brak. "Dat zegt veel over het klimaat van de ploeg. Ik kijk uit naar volgend jaar met dit jonge en sterke team."