Jean-Paul de Jong leidt eerste training als hoofdtrainer FC Utrecht

UTRECHT - De nieuwe FC Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong heeft vandaag zijn eerste training geleid. Ook zijn assistenten Rick Kruys, Marinus Dijkhuizen en Luc Nijholt stonden op het veld.
Met de hoofdselectie op Zoudenbalch staan is uiteraard geen nieuwe ervaring voor De Jong. De afgelopen tweeënhalf jaar was hij al assistent-trainer van Erik ten Hag, die naar Ajax is vertrokken.

JOOSTEN

Andere opvallende aanwezige bij de eerste training van 2018 was Patrick Joosten. De 21-jarige aanvaller stond tien maanden buitenspel met een gescheurde kruisband, maar is nu weer fit.

BRAAFHEID

Opvallende afwezige was Edson Braafheid. FC Utrecht en de voormalig international hebben
besloten zijn contract te beëindigen. Braafheid was zijn basisplaats kwijt en kon het naar eigen zeggen mentaal niet meer opbrengen om zich voor honderd procent in te zetten. Hij emigreert naar het land van zijn vrouw: Amerika.

TRAININGSKAMP

FC Utrecht traint morgen ook nog op de velden naast de Galgenwaard en vertrekt daarna naar de Spaanse badplaats La Manga voor een trainingskamp. Het is daar momenteel zo'n 15 à 16 graden. Zondag speelt het team van De Jong een oefenduel tegen Würzburger Kickers (Derde Bundesliga) en woensdag tegen de Belgische topclub Anderlecht.