DOVO neemt Hovestad over van IJsselmeervogels

VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Ralph Hovestad maakt deze zomer de overstap van IJsselmeervogels naar DOVO. Dat meldt de Veenendaalse club uit de derde divisie. De centrale verdediger tekent een contract voor 2 seizoenen.
Hovestad is bij IJsselmeervogels bezig aan zijn tweede seizoen. Voor de 28-jarige verdediger is DOVO absoluut geen onbekende. "Ik heb een aantal keer tegen DOVO mogen voetballen. Dat waren altijd mooie wedstrijden. Het is een club met uitstraling, een mooie accommodatie en veel supporters. Het zijn de 'rooien' van Veenendaal dus ik ben en blijf ook volgend seizoen een rooie!", zegt Hovestad.

KRUYS

Zijn transfer naar DOVO betekent een weerzien met Gert Kruys, de trainer die hem liet debuteren in het betaalde voetbal. "Klopt, ik ken de trainer nog van mijn tijd bij FC Volendam. In die periode speelde ik ook samen met Roy Bakkenes", aldus Hovestad, die grootse plannen heeft. "De club ambities om voor de prijzen te willen spelen. Ik heb die ambities ook. De laatste jaren heb ik veel prijzen gewonnen en promoties meegemaakt. Met DOVO wil ik dit ook doen", zegt hij.
Eerder speelde Ralph Hovestad voor RKC Waalwijk, FC Volendam, Hercules, Ajax en FC Lienden.